Wednesday, June 17, 2009

LAMAN PENGETUA

Kata Alu-aluan Pengetua SMK Bukit KatilBismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah setinggi-tinggi kesyukuran ke hadrat Ilahi kerana Buku Dokumentasi Bilik Pendidikan Pencegahan Dadah telah dapat disiapkan bagi memenuhi keperluan penggunaan Bilik PPDa.

Penubuhan Bilik PPDa pada tahun 2008 di SMK Bukit Katil ini, telah banyak memberikan pendedahan kepada warga sekolah tentang kepentingan pendidikan pencegahan dadah dalam pembangunan sahsiah yang cemerlang. Bilik PPDa yang dilengkapi dengan maklumat pendidikan pencegahan dadah ini banyak membantu guru-guru melaksanakan program PPDa merentasi kurikulum. Sumber dan bahan untuk proses pengajaran dan pembelajaran boleh diperolehi dengan mudah di bilik ini. Bilik ini yang boleh diakses oleh semua warga sekolah pada bila-bila masa menyediakan pelbagai aktiviti selaras dengan visinya Kesedaran dan Keinsafan Bahaya Dadah.

Walaupun baru berusia setahun jagung, bilik ini telah berjaya layak mewakili Kawasan Ayer Keroh dalam Pertandingan Bilik PPDa Peringkat Negeri Melaka pada tahun 2009. Dalam Pertandingan tersebut komponen-komponen yang dipertandingkan termasuklah bilik PPDa, laluan PPDa, Anjung Angkat PPDa dan Sanggar Lestari PPDa.

Saya mengambil peluang ini untuk merakamkan penghargaan dan ucapan tahniah kepada jawatankuasa Bilik PPDa yang diketuai oleh Pn Melur atas komitmen yang cukup hebat sehingga berjaya dicalonkan bertanding pada peringkat Negeri. Terima kasih juga kepada seluruh warga SMK Bukit Katil yang menghulurkan segala macam bentuk kerjasama sehingga Bilik PPda ini lengkap, sempurna dan penuh bermaklumat. Setinggi-tinggi penghargaan kepada PIBG dan agensi-agensi luar yang sama-sama menyumbangkan tenaga dan bahan untuk melengkapkan bilik PPDa ini.

Saya menaruh harapan yang tinggi agar Bilik PPDa SMK Bukit Katil yang bermotokan Bilik PPDa Cemerlang Informasi akan meraih satu kejayaan dalam pertandingan pada peringkat Negeri pada tahun 2009 ini.

Sekian. Terima kasih.

PN. HJH. RUKIAH BTE MUSTAKIM PJK
Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Katil

No comments:

Post a Comment